Фб Евгений Кънев Продължават коментарите около санкциите, които САЩ наложи за

...
Фб Евгений Кънев Продължават коментарите около санкциите, които САЩ наложи за
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Не сравнявайте мощна държава като САЩ с хлабавия ЕС на нациите и отечествата, окопани в митове за своето минало

Фб Евгений Кънев 

Продължават мненията към глобите, които Съединени американски щати наложи за пръв път на лица от страна от Европейски Съюз. 

Още по-странна е неналичието на някаква реакция от страна на евросъюза. 

" Някой успешно беше писал нощес, че подобен звук вдигнало американското посолство у нас, че сепнало Европейската комисия.

Шегата настрани, продължаваме несвоевременно да съпоставяме опциите на страна като Съединени американски щати с хлабавия съюз на национални страни ( “Европа на нациите или отечествата ”), само че най-вече Германия и Франция. А когато последните две имат вътрешни проблеми, то Европейски Съюз става от ден на ден виртуална структура ", написа икономистът Евгений Кънев.

" Защо би трябвало да се върви ускорено към федерация с държавно управление, определено ( а не утвърдено ) от Европарламента?

На първо място, тъй като националните страни се окопават в митовете за своето минало, с цел да обезпечат безпроблемно асимилиране на еврофондовете от техните елити или свързани с тях кръгове.

Това пречи да се оцени трагичното закъснение на Европа от Съединени американски щати и Китай в икономическо отношение.

На второ място, федерацията ще в профил сегашните бюрократични пречки пред основаване на компании международни първенци. В момента измежду фирмите с капитализация над 100 млрд евро, 87 са от Съединени американски щати и Китай. Федерацията също ще улесни окрупняването на фондовите тържища и ще направи по-лесен достъпа до капитал. Сега даже на немалки тържища като Варшавската е проблем да набереш 50 млн евро! Също ще разшири мрежата на Венчър капитала и достъпа на започващи комлании до финансови принадлежности на пазарен принцип. Защото по какъв начин да пораства Европа без финансиране на нововъведенията? Трябва още веднъж да се насърчи културата на предприемачеството. Иначе задоволството ще усилва търсенето на сигурна, все по-често държавна работа.

На трето място, федерацията ще спомогне за подвижността на работната мощ - най-голямата уязвимост на Европейски Съюз. Преди време имаше статистика, че в Съединени американски щати 25% от хората работят отвън щата, в който са се родили, а в Европа - едвам 4%!

Премахване на националните подкрепи на трудовите пазари ще сътвори по-голяма конкуренция и ускорение на дигитализацията и оценката на квалифицирания труд навсякъде; както и благоприятни условия за преквалификация или по-лесно намиране на работа на всички места из Европа. Привличането на квалифицирана работна ръка ще стане приоритет на държавните управления непрекъснато да усъвършенстват средата и стандарта на живот. Е, ще има и разтърсвания, само че те рано или късно ще дойдат - другояче страните с такива политики от ден на ден ще задлъжняват.

И четвърто, федерацията ще реши най-големия проблем на еврозоната, който сковава икономическия напредък: липса на обща фискална политика, която да е в естетика с паричната политика на ЕЦБ, която в този момент извършва и квази фискални функционалности с монетизация на държавните дългове; с прехвърлянето на фондове от север на юг посредством негативните лихви; посредством подкрепяне на страните с фискални проблеми и така нататък

Тогава няма да има потребност да чакаме Съединени американски щати, тъй като ББ няма да е вероятен. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР